Örömünkre szolgál, hogy részese lehetünk a divatipar új trendjének, az igény szerinti kellékek 3D-s nyomtatásának. A GlassesUSA.com, a legnagyobb internetes szemüveg kiskereskedő az Egyesült Államokban, Janne Kyttanen-nel együttműködve lehetővé tette, hogy bárki letölthet három mesés szemüvegmintát: a Dragon, Mermaid és Phoenix típusokat. A modellek módosíthatóak a név, telefonszám vagy igény szerint bármi más elem hozzáadásával. Ezután kinyomtathatja ezt a testreszabott szemüvegkeretet egy 3d nyomtatón, és már csak a szemüveg lencséket kell megrendelnie, majd a keretbe helyeznie. Janne Kyttanennek köszönhetően kiváltságunk volt, hogy kinyomtathattuk az első tesztmodelljeinket a Sinterit Lisa 3d nyomtatón, amely jelenleg a legmodernebb SLS (szelektív lézeres szinterezés) 3D nyomtatási technológiával működik. Nézze meg a videót, amely bemutatja, hogyan készült el.

A 3D-s szemüvegkeret nyomtatás olyan, mint egy egészen új fejezet elhelyezése a luxus divatba. A szinte korlátlan tervezési lehetőségeknek köszönhetően olyan formákat tervezhetünk, amelyek korábban nem voltak lehetségesek. A testreszabott dolgok készítésének területén ez az opció segít a személyre szabott modellek létrehozásában, amelyek kényelmesek és megfelelnek az egyéni igényeknek. A minden részletre kiterjedő technológiák használatával, mint például az SLS, kiváló minőségű, ultrakönnyű szemüvegkeretek gyárthatóak, amelyek bonyolult, utómunkálati folyamatok nélkül is viselhetőek.

3D glasses

A nagyszerű formatervezés mindig emberi alapokon nyugszik, és a tervező íróasztalánál kezdődik. Ebben az esetben Janne Kyttanennek volt az a kiváló ötlete, hogy 3D-s nyomtatott szemüvegkeretet készítsen, amely egy darabban nyomtatható, és gyakorlatilag tisztítás követően azonnal viselhető a lencsék behelyezését követően. Jannet jól ismert mindazok által, akik a 3d-s nyomtatást számon tartják a divatiparban. “Olyan ez, mint egy személyes keresztes hadjárat a 3D nyomtatás elbűvöléséért” – mondja a Wired.com. Úttörő digitális szobrász, aki multidiszciplináris munkát teremt a 3D-s nyomtatás, a virtuális és a bővített valóság metszéspontjában. Kyttanen munkáját a TIME Magazine mutatta be a “Design 100, a világ legbefolyásosabb designja mögött álló emberek és ötletek” – ben. Ő legjobban a forradalmi a 3D-s nyomtatás munkájáról ismert, és úgy kell tekinteni, mint generációjának egyik legbefolyásosabb tervezőjét.